DSC_4756

DSC_4756

Изследват днес анонимно за СПИН в Бургас

сдружение "Областен ромски съюз", сдружение "Каритас София - клон Бургас", общински младежки клуб "J.J.Cool A", БМЧК, Бургаски детски младежки парламент, "AIESEC  Burgas" и други.

Днес от 10.30 до 13.30 часа ще се извършват бързи и анонимни тестове за СПИН в мобилни медицински кабинети, разположени на възлови места в Бургас: БСУ, площад "Тройката", Часовника. Мотивиране на гражданите да се възползват от услугите по доброволно и анонимно консултиране и изследване на своя ХИВ статус от екипите обучители на връстници.

От 12.30 до 13.30 часа ще се прави паралелно раздаване на здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички, а от 12.30 до 16.00 часа ще се проведе младежки форум "Нека чуем гласа на младите хора" в Заседателната зала на Община Бургас, свързан с повишаване толерантността на младите хора към ХИВ-позитивните лица, намаляване на стигмата и дискриминацията и повишаване информираността им по темата ХИВ/СПИН.

На 1-ви декември от 18.00 часа ще се състои младежко огнено шествие в подкрепа на борбата срещу ХИВ/СПИН /от сградата на Община Бургас до сградата на Районен съд, запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Районен съд от екип обучители на връстници, граждани и представяне на отличените проекти от общинския конкурс за мото на тазгодишната АНТИСПИН кампания, посветена на 1 декември.