Иззеха 361 литра незаконна ракия от пазар "Краснодар"

Наливна ракия е открита както в бутилки от минерална вода от 0,5 и 1 литър на щандове с плодове и зеленчуци, така и в туби по 10 литра в търговските клетки.

73 литра ракия са иззети само от една от търговските клетки на пазара, а 126 литра от два щанда, наети от един търговец.

Иззети са общо 361 литра наливен етилов алкохол и 410 къса цигари без бандерол при внезапните проверки в пазар "Краснодар" и в квартал "Победа" през последните дни. Констатирани са и отделни случаи на продажба на спиртни напитки със стари бандероли и на търговия с тютюневи изделия без разрешително от митницата. Нарушителите ще бъдат санкционирани с актове по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Минималната глоба за физически лица е от 1000 лева, глобата за юридически лица е от 2 000 лева, но не по-малко от двойния размер на дължимия акциз.

Такива съвместни проверки от служителите на Митница Бургас и ОД на МВР-Бургас се извършват регулярно по търговските обекти и пазарите в Бургас и региона. Проверките ще продължат и занапред като превантивна мярка срещу всяка нерегламентирана търговия на алкохол и цигари и за санкциониране на нарушителите.