Камионът с парфюмите е влязъл у нас от Турция. Снимка ТД Митница - Бургас

Камионът с парфюмите е влязъл у нас от Турция. Снимка ТД Митница - Бургас

Митнически служители от Териториална дирекция "Митница" - Бургас иззеха недекларирани 1950 парфюма с обозначения на световни марки. Контрабандните парфюми са открити при проверка на товарен автомобил на Митнически пункт "Лесово".

На 4-ти април 2022 г. превозното средство с чужда регистрация пристига на пункта Лесово на входящо трасе от Турция. По документи камионът е превозвал 25 колета с ламиниран паркет от Турция за Румъния. В зоната за митнически контрол шофьорът - румънски гражданин с инициали N.F., е обявил, че не превозва други стоки, различни от декларираните в представените документи.

При извършената проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители установяват зони с подозрителна плътност между стоката. В хода на контролните действия са открити в товара недекларирани кашони, съдържащи общо 1950 опаковки с парфюми във флакони по 70, 90 и 100 ml с обозначения на световни марки, сред които Chanel, Dior, Armani, Lancome, Givenchy, Hermes и др.

Според първоначалната експертиза от вещо лице общата стойност на контрабандните парфюми е 51 939 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда от разследващ митнически инспектор от ТД "Митница" Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.