Кокаинът е иззет при претърсване на жилище в Поморие. Снимки Областна дирекция на МВР - Бургас

Кокаинът е иззет при претърсване на жилище в Поморие. Снимки Областна дирекция на МВР - Бургас

Иззеха кокаин за 16 000 лева при специализирана полицейска акция, която се проведе в Поморие и Бургас. В нея участваха служители на отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас и Специализираните полицейски сили. Задържани са двама криминално проявени поморийци. Единият е на 30 години, а вторият е на 28 години.

Непосредствено преди осъществяване на сделка по покупко-продажба на наркотици в комплекс "Меден Рудник" в Бургас е задържан 30-годишния помориец, придвижващ се с лек автомобил "Форд" с бургаска регистрация. В автомобила са открити 12 пликчета с бяло прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на кокаин. Помориецът е задържан за срок от 24 часа. При претърсване на дома му, разположен на поморийската улица "Проф. Стоянов" са намерени и иззети близо 55 грама кокаин, две електронни везни, четири разфасовани пликчета с кокаин и сумата от 16 000 лева.

Паралелно с това е извършено и претърсване в бургаска фитнес зала, разположена в подлеза на БСУ, където е задържан 28-годишен криминално проявен помориец. Открито е пликче с един грам кокаин, както и въздушен пистолет, за който до момента не са представени никакви документи. Помориецът също е задържан за срок от едно денонощие.

Процесуално-следствените действия по установяване на взаимоотношенията между двамата задържани мъже продължава. Материалите по образуваното досъдебно производство ще бъдат докладвани в Бургаска окръжна прокуратура.

Галерия