20 са регистрираните случаи на заболели с корона вирус в Бургаско. Снимката е илюстративна

20 са регистрираните случаи на заболели с корона вирус в Бургаско. Снимката е илюстративна

61-годишна жена от Несебър е първият регистриран случай на заразен с корона вирус в морската община. Жената се е върнала от Турция. Тя е със слаби симптоми и е под домашна карантина, съобщиха от Общинския кризисен щаб в Бургас.

Така броят на регистрираните случаи на заразени с корона вирус в Бургаско вече става 20. 7 души са настанени за лечение в болница - 5 са Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас, двама са в болницата в Айтос. Всички пациенти са в стабилно състояние.

Двата нови случая от последните 24 часа са на 55-годишен мъж от Бургас, който се е върнал от Австрия, и на 61-годишна жена от Несебър, която се е върнала от Турция. Мъжът е настанен в Инфекциозно отделение с пневмония.

На редовен брифинг тази сутрин на Националния щаб за борба с корона вируса председателят му генерал - майор Венцислав Мутафчийски по погрешка каза, че случаите потвърдени в Бургас са на двама мъже - на 51 и на 61 години. Оказа се, че единият е мъж от Бургас, а 61-годишният пациент е жената от Несебър.

Първите проби на 3-ма от пациентите в Инфекциозно отделение са отрицателни. Взета им е втора проба, ако и тя е отрицателна, ще бъдат изписани. Така броят на излекуваните пациенти ще стане 4.