Биографията на Стив Джобс е книгата, която няколко дни не оставя Николай. Снимка Николай Георгиев

Биографията на Стив Джобс е книгата, която няколко дни не оставя Николай. Снимка Николай Георгиев

Днес е десети ден от задължителната карантина на Николай Георгиев, който в края наминалия месец се завърна от Великобритания. Ако за повечето изолацията породена от коронавируса вече приключи и слънчевото време изкара все повече хора по улици и паркове, то за тези които се връщат от чужбина тя остава задължителна.  22 879 души са в активна карантина в цялата страна в момента.

Николай се чувства добре, следи здравословното си състояние. Признава, че най-много му липсва свободата да излиза, но спазва стриктно забраната и не е излизал дори и пред блока. Гледа слънцето единствено през прозореца на наетия си апартамент в столицата. Той избра да е далеч от семейството си в Ямбол, за да не ги поставя под никаква заплаха. Единствено брат му идва през няколко дни и пред вратата на апартамента оставя хранителни продукти. Все още никой от властите не е потърсил или проверил Николай на адреса, който е описал в задължителната декларация на влизане в страната ни.

"Черноморие" продължава да следи как преминават дните в изолация в специалната си рубрика "Живот под карантина".

"Самият аз се учудвам, колко бързо минава времето. В началото на карантината бях малко стреснат от тези 14 дни, но сякаш без да усетя те почти свършиха. Приемам го като почивка, тъй като в Англия доста работих и бях натрупал стрес, а тук си почивам. Наспивам се повече и си пазя силите. Надявам се скоро да намера работа и да вляза пак в ритъм след като ми свърши изолацията", споделя Николай. Дните му преминават малко монотонно и без изненади присъщи на всекидневието ни навън. Той става сравнително рано, закусва здравословно, информира се всеки ден за ситуацията около коронавируса.

Гледането на филми и спортът, остават задължителни дневни занимания. Това което е запазил от навиците си преди карантината са ежедневните тренировки. Николай тренира вече 15 години и няма никакво намерение сега да спира. В домашни условия той импровизира с уредите, но супява 30-40 минути на ден да поддържа тонус.

През последните дни Николай е открил нова книга, която напълно поглъща съзнанието му. Ямболията признава, че е изключително впечатлен четейки биографията на Стив Джобс. "Много обичам да чета биографични книги, а и Джобс е човек, от който винаги съм се впечатлявал и респектирал. За мен е много голямо удоволствие да науча малко повече за живота и личността му. Книгата е много мотивираща. Това е човек с доста тежък живот. Бил е осиновен, още като малък разбира че има голям талант. Толкова е бил умен, че прескача два класа. Започва да се занимава с електроника и за една година е успял да спести и да си купи кола, а тогава е бил на 15 години. Нямам търпение да продължа нататък и да видя как е преминал живота му", разказва Николай .

Освен четенето, ежедневната комуникация с близки и приятели продължа да заема централно място в домашното му ежедневие. Той споделя, че дори има хора, с които преди не е бил толкова близък, колкото е станал сега. "Ровейки се из интернет и социалните мрежи понякога дори не се усещам колко бързо минава денят. Станало е късно и си пускам филм преди лягане. Дори понякога си мисля как преди ми е стигало времето навън да правя толкова много неща", казва Николай.

Живот под карантина: 5-ти ден

Живот под карантина: 1 ден