С подръчни материали и средства, Николай не пропуска да спортува всеки ден под карантина. Снимки Николай Георгиев

С подръчни материали и средства, Николай не пропуска да спортува всеки ден под карантина. Снимки Николай Георгиев

Пети ден от карантината на Николай Георгиев, който на 30-ти април кацна в София с полет от Лондон.

В самолета от Лондон до София - масови без маски

Той е един от 22 879 наши сънародници, които са поставени под задължителна 14-дневна карантина, след като са се завърнали от чужбина. При пристигането си у нас Николай, както и всички останали, са задължени да предоставят адрес, на който да бъдат открити от властите за проверка дали се спазват условията на изолация. Засега обаче никой не е потърсил Николай, който нае специална квартира, за да бъде изолиран от близките си и да не застрашава живота им.

Пети ден Николай не е излизал навън, като дори боклука му изхвърля брат му, който му оставя пред вратата храна. Николай прекарва дните и нощите си в квартирата, спортувайки, търсейки нова работа и общувайки с приятели от целия свят. Той е млад и активен човек, признава, че много му се излиза, особено когато времето е слънчево, но не смята да го прави, заради правилата, които се е зарекъл да спазва стриктно. Той знае, че едно излизане може да му коства солена глоба от 10 до 50 хил. лева  или лишаване от свобода.

Как преминават дните под карантина на Николай? "Черноморие" ви прави съпричастни в новата си поредица "Живот под карантина".

Пет дни от началото на изолацията, но благодарение на интернет и социалните мрежи Николай не чувства самота, а напротив. "Сега имам много възможности да си общувам с приятели от цял свят. Отделям голяма част от времето си точно за това", споделя Николай. Иначе денят му започва, както и преди карантината – около 07.00 часа. Николай е привърженик на здравословния начин на живот и спорта, така че сутрин задължително си прави една питателна закуска. "Това  е едно от най-важните хранения за деня, така че се стремя да не я изпускам. Сега няма проблем това да се случи, но преди като работех активно се е случвало не веднъж. Закусвайки обичам да си начертавам план за деня. Това ми е навик от работата, но дори и затворен сега имам много неща, които правя. Честно казано понякога не ми стига деня, за да свърша това което съм си планувал", разказва ямболията. Едно от неизменните му сега занимания е да чете новини. Признава, че понякога така се зачита и увлича в някои теми, че неусетно минават час-два.

Фитнесът е едно от любимите занимания на Николай и ако преди е имало дни, в които не му е оставало време за тренировка, сега има цялото време на света. Макар и без уреди той е намерил начин как да поддържа формата си. "Вече 15 години тренирам, а сега правя импровизирани тренировки поне 30-40 минути дневно. Според мен това е напълно достатъчно време и всеки може да го прави. Има много клипове в интернет на тренировки с подръчни материали, като шишета с вода например, които са подходящи за домашни условия", разказва Николай. След спорта следва заслужена почивка, която се изразява в гледането на филми и следене на публикациив социалните мрежи. Младият мъж споделя, че времето му минава много бързо с тези две хобита. Връщайки се в България, той оставя работата си на бояджия в Англия и сега всеки ден преглежда обявите, които се предлагат тук. "Следя какъв е пазара на труда тук и какво с епредлага в моята област. Така докато се усетя и деня е свършил. Радвам се, че си намерих такъв апартамент, който е с прилична гледка, защото много обичам надвечер да гледам залеза", разказва още Николай.

Денят му завърша със сериали или филми и така до следващия ден, в който почти нищо не се случва, но пък има толкова много за правене.

Живот под карантина: 1 ден

Галерия