Изпичането на гювечето става за около 20 минути. Снимки Chef Димитър Боев

Изпичането на гювечето става за около 20 минути. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

Сирене по шопски

 

Необходими продукти

330 гр. домати

160 гр. сирене козе

35 гр. масло

1 люта чушка

риган / сол / черен пипер / мащерка
 

Начин на приготвяне

Бланширайте в подсолена вода доматите, след което ги обелете и нарежете на шайби. Нарежете сиренето на тънки филии. Намажете дъното на гювечето с масло и започнете да подреждате доматите и сиренето на етажи като между всеки етаж слагайте масло и поръсвайте подправки.

Най-отгоре задължително трябва да завършите със сирене. Пече се без капак на 200 градуса за 15 минути. След това чукнете отгоре едно яйце, сложете капака и върнете в печката да се запече за още 6 минути. Изпечете една чушка и щом гювечето е готово, сервирайте на момента с печената чушка отгоре и поръсено с черен пипер.

Галерия