Заешкото се приготвя за около два-два часа и половина. Снимки Chef Димитър Боев

Заешкото се приготвя за около два-два часа и половина. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

 

Заешко с горчица

 

Необходими продукти

2 кг. заешко

220 гр. моркови

200 гр. лук

150 гр. праз

250 гр. цедена сметана

50 гр. горчица

1 литър бульон

40 гр. бяло вино

3 скилидки чесън

мащерка, сол, пипер, дафинов лист, магданоз

 

Начин на приготвяне

Нарежете заекa на 8 парчета, подправете го със сол и пипер и запържете в тенджера до златисто. Извадете и оставете на страна. Нарежете зеленчуците на ситно и ги запържете в същата тенджера. Прибавете виното и щом се изпари добавете бульона и подправките. Върнете заешкото в тенджерата и сложете в печката на 120-130 градуса. След 2 - 2,5 часа извадете тенджерата и заешкото от нея. Прецедете бульона и го редуцирайте наполовина като добавите горчицата. Когато се сгъсти достатъчно, прибавете цедената сметана и заека. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте горещо.

Галерия