Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Снимката е илюстративна

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Снимката е илюстративна

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее, по-значителна ще се задържи над Югозападна България, където ще има слаби валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

В Северна България ще духа слаб до умерен вятър от запад- северозапад, а в Южна ще е почти тихо и там ще има условия за мъгли. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София - около 3°. 

В неделя ще има променлива, над южните райони често значителна облачност, главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Северна България. Там ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а в останалите райони ще е слаб предимно от север. 

Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южните райони често значителна. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.  

Над планините ще е предимно облачно и мъгливо, с превалявания от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В понеделник облачността ще намалее, над много райони до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, а по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще се понижат и ще са около нулата, дневните слабо ще се повишат. 

Във вторник ще има променлива облачност. Възможни са само изолирани незначителни превалявания. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен; затоплянето ще продължи.