DSC_9092

DSC_9092

Калфин: Не трябва да се правят упражнения предизборно

управление на сектора и зле сключени договори при управлението на Симеон Сакскобургготски. Дано тези действия на Националната енергийна компания спрямо електроразпределителните дружества доведат до ред в сектора, а не утихнат след изборите. Това заяви евродепутатът и водач на листата на АБВ Ивайло Калфин на среща с представители на бизнеса в Бургас. Според него, за региона са важни бизнеса, туризма и икономиката. "Хората, които се занимават с туризъм имат притеснения, DSC_9099от друга страна са успокоенията на правителството. Туристическият сезон и инвестиционния климат у нас зависят от кризата в Украйна и от отношенията между Европейския съюз и Русия", каза още Калфин. Според него, външният пролем в Украйна е пренесен във вътрешен и вместо да се види интересът на страната ни, хората се делят на русофили и русофоби. "Кризата в Украйна е геополитическа и решението трябва да е такова", смята още Ивайло Калфин.

На срещата той коментира проблемите при разпределението на субсидиите в сектор "Земеделие", както и обществените поръчки за строителните обекти, които обикновено се печелят от пет един и същи фирми. За да се промени икономическата ситуация у нас, трябва да се насърчи потреблението, да се сложи таван на големите субсидии в земеделието, да се стумилира производителността.

"Повечето от кандидатите ни в листата идваме от левицата и решенията ни са леви, но традиционната левица спря да изпълнява функцията си. Проблемът в България е, че обществото е мното търпеливо. Проблемна е селекцията на български политици, не техните качества", смята още Калфин.

На срещата тази вечер присъства и бившият кмет на община Поморие Петър Златанов.