GERB_Kalata

GERB_Kalata

Кандидат-депутати от ГЕРБ даряват за Калата

"Дарявам за Калата". Водачката на листата за 43-то Народно събрание - Ивелина Василева заедно с областния лидер на партията Димитър Бойчев, Иван Вълков, Жечо Станков, Галя Василева, Живко Димитров, Тодор Михалев, Любомир Йорданов и Николай Иванов закупиха специално направени за инициативата тениски с лика на Георги Калоянчев с мотото – "Дарявам за Калата" от павилиона на "Морски знаци" до Часовника. Така те бяха едни от първите бургазлии, които се сдобиха с благотворителните символи , тъй като продажбата им започна от днес.

"Надяваме се повече хора да се присъединят към каузата, за да може съвсем скоро в нашия град да бъде издигнат паметник на този незабравим актьор. Искахме да дадем пример още със самия старт на инициативата, която сме убедени, че ще има успех", коментира Ивелина Василева.

Средствата от тениските ще отидат за изграждане на паметник на Калата в Бургас. За целта са необходими 80 000 лева. От благоворителни инициативи само за 40 дни са събрани 9 199 лева.

Тениските с лика на Калата се продават по 20 лева и всеки може да си купи, като по този начин ще подкрепи доброто начинание.