Проблема улична мрежа е една от темите споделяни по време на срещите с кандидат депутатите Таня Иванова и Паруш Парушев

Проблема улична мрежа е една от темите споделяни по време на срещите с кандидат депутатите Таня Иванова и Паруш Парушев

Kандидатите за народни представители от коалиция "БСП за България" във Втори многомандатен избирателен район Бургас - Таня Иванова и Паруш Парушев, придружени от общинския председател на БСП – Бургас Живко Господинов, посетиха град Българово и кварталите "Ветрен" и "Банево". Те запознаха хората с платформата на социалистите за предстоящите парламентарни избори. Присъстващите на срещите поставиха много въпроси по време на дискусиите.

В Българово акцентът беше поставен върху трагичното състояние на улиците в града. Живущите на улица "Шейново" споделиха, че при всеки дъжд, за да се справят със ситуацията, трябва да носят по два чифта ботуши. За да стигнат с едните до автобусната спирка, а с другите да се качат в превозното средство, ако искат да не изкалят. Заради неравната настилка е невъзможно да се излезе с детска количка или да се кара велосипед. На жителите на града се налага да правят непрестанно ремонти на леките си автомобили, които аварират заради многото дупки по улиците. Живущите на улица "Никола Вапцаров" допълниха, че освен нормална пътна настилка и тротоари, в част от зоната липсва улично осветление. От същото се оплакаха и на улица "Обходна". Там споделиха, че плачевното състояние на уличната настилка, в комбинация с постоянното движение на тежки камиони, е принудило голяма част от хората да напуснат жилищата си. Проблемите с инфраструктурата се трупат от години и не намират решение, коментират жителите на града.

В квартал "Банево" хората споделиха с кандидатите за народни представители притесненията си относно запрашването на въздуха от работещата наблизо кариера. Проблемът съществува от години, а това че не се търси разрешаването му, поставя в риск здравето на хората. "Непрекъснато поставяме въпроса пред общинската администрация и държавните органи, за да се предприемат мерки. Прахът от производствената дейност, от взривовете и от движението на тежките камиони продължава да се сипе, а ние сме принудени да го дишаме", разказаха още засегнатите граждани. Кварталът е обявен за курортна зона, данъците нараснаха, но замърсяването продължава, казаха още те и попитаха: "Статута на територията позволява ли наличието на кариера?"

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия