Канят Антон Дончев в "Завръщане в Бургас" Оперната прима Райна Кабаиванска и актьорът Георги Калоянчев вече бяха гости на родния си град в рамките на кампанията. Те оставиха и своите послания в книгата "Завръщане в Бургас" и разказаха своите спомени от детството и от Бургас пред камерата. Сега това предстои да направи и Антон Дончев.

"Завръщане в Бургас" обръща поглед и към миналато на града и неговото създаване. По инициатива на Марияна Добрева (музикант от група "Силует") и Лина Славова (юрист) бе създадена група "Старият Бургас" в социалната мрежа facebook. Общината подкрепи усилията на двете и застана зад тяхното предложение да се направи фестивал на изкуствата, където по атрактивен и нетрадиционен начин да бъде представено миналото на града и известните личности, свързани с неговото създаване, развитие и възход. Те призоваха бургазлии да поровят в семейните албуми, раклити на бабите си и да открият там стари фотоси, карти и вещи които да бъдат представени за една бъдеща изложба. Те ще се събират в пресцентъра на общината. Подкрепа в начинанието ще даде и Георги Райков, който от години се занимава с миналото на града и автор на книги, свързани с имените бургазлии и българи.

На нетрадиционната среща в общината, където бе оповестена съвместната инициатива присъстваха много юристи, архитекти, наследници на известни бургазлии, дошли за да подкрепят начинанието.