karnaval

karnaval

Карнавал на биоразнообразието събира децата

рачета и ще доплуват рибки. Всичко това ще се случи в поредния Карнавал на биоразнообразието, който тази година е посветен на живота в езерата на Бургас – Атанасовско, Вая и Мандра.

Веселият карнавал се организира от Българско дружество за защита на птиците и Българска Фондация Биоразнообразие с подкрепата на Община Бургас. Награди за участниците в Карнавала на биоразнообразието осигурява и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас.

Поводът за този шарен и красив празник е отбелязването на 20 годишнината от стартирането на програма "LIFE+" - финансовия инструмент за опазване на природата в Европа, към който Българско дружество за защита на птиците изпълнява проекта "Живот за Бургаските езера".

Много изненади и прекрасни подаръци очакват децата от детските градини, облечени в костюми на растения и животни, които се срещат в езерата. Малките участници с помощта на техните учители са подготвили и авторски творби – стихове, песни или танци, посветени на езерата и техните обитатели. Място в програмата ще има и модно дефиле с костюми от рециклирани материали.

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в бургаските влажни зони, за "най-зелен" костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране и за най-добра и оригинална изява.