На вечерята в ресторанта в Приморец, Екатерина Евро ще представи и кулинарната си книга

На вечерята в ресторанта в Приморец, Екатерина Евро ще представи и кулинарната си книга

Обичаната ни актриса Катерина Евро, прочула се не само със сценичните и филмовите си изяви, но и като истинска кулинарна звезда, кани всички бургазлии и гости на града на вечеря - на 19-и април от 19:00 часа в Средиземноморски ресторант "Салини" на гранд хотел и СПА "Приморец". Тя ще бъде изискана и забавна домакиня на вечерта, която освен своята кухня, ще сподели с гостите и своята книга и пъстри истории от живота си. Менюто в четири степени, ще бъде изцяло по нейни рецепти. Започва с – "Албанска салата", която "нашепва" истории за корените на актрисата. После, продължава с патладжан със сирене, плътно следван от лаврак по ориенталски – с джинджифил, кориандър, див лук и яйчени спагети. Сладкият финиш на вечерта на Катерина Евро в Средиземноморски ресторант "Салини“ е Чорлавата Кейт – сладкиш с лешници и натурален шоколад. 

Вечерта ще представи пред гостите звездата от "Оркестър без име“ в амплоато и не само на голям кулинар, но и на изкусен разказвач. Тя ще представи книгата си – "Тетрадка за рецепти и спомени", която подари на себе си, своите почитатели, на хората които обичат кулинарията - и не на последно място, на своята внучка - Катерина. Още от корицата, четивото подсказва какво ни очаква между чудесно оформените корици - "за любовта, семейството, приятелите, хубавата храна и още нещо". "Моята майка ми подари своята рецепта за любов и топлина, затова посвещавам книгата си на нея", споделя актрисата. Предговорът, разкрива обстоятелствата около списването на кулинарно-автобиографичното четиво с елементи на разсъждение и богат снимков материал - обвързани с три немирни дами, ледено узо, шум на море и горещото лято на остров Корфу през 2012 г. 

Алюзия към някогашните тефтерчета с рецепти на нашите баби и майки - това е книгата на Катето Евро. Тук-там, съставките на ястията със заглавия, подсказващи чия е рецептата "крем питата на мама", "сладкиш със сини сливи на Марта Вачкова", се редуват със спомени - от детството, до днес. И рецепти, и спомени, са не само разказани, но и показани в снимки. Вечерята на Катерина Евро в Средиземноморски ресторант "Салини"обещава една прекрасна вечер - в класна, изискана обстановка, на вкусна храна с чудесна домакиня и нейната книга. Заповядайте да ги споделите! 

Вечерята е част от инициатива "Приморец чете" на 5-звездния бургаски хотел. Тя води в морския град изявени родни творци за среща с тяхната публика. Средиземноморски ресторант "Салини“, където бургазлии и гостите на града ще се срещнат с Катерина Евро е разположен в гранд хотел и СПА "Приморец" на крачка от Черно море  сред Морската градина на Бургас. Ресторантът разполага с впечатляващи градина и изискан салон, които предразполагат към истинско кулинарно наслаждение в спокойна и класна обстановка.Там ще откриете и богато суши меню, приготвено от шеф-готвач Ивелин Кръстев и неговия екип със специален ориз и продукти внос директно от Тайланд. Цена на куверт с включена вечеря 4-степенно меню: 54.00 лева на човек.