Клиенти избраха най-добрата сватбена агенция в Бургас

В конкурса за най-красива сватбена украса участваха 9 агенции. 200 души са гласували в своеобразното допитване. 30% от гласовете са отишли за агенция "Брилянтин", която стана победител. На второ място е класирана агенция "Магнетик", на трето - "Диаманти". Трите агенции имаха възможността да презентират днес дейността си в хотел "Мираж". Обяваването на победителите от конкурса съвпадна и с 8-я рожден ден на хотела, който се отбелязва днес.

 

Сватбена агенция "Брилянтин" е на пазара в Бургас от 4 години. "Няма тайна за успеха. Изисква се много труд и усилия, старание и любов", каза собственичката Силвия Танева. Въпреки напредналата си бременност тя не пропусна възможността да участва в конкурса и се оказа, че има защо. Самата тя е избрала "Диаманти", за да й организират сватбеното тържество. Малко след това решава и тя да открие своя агенция. Най-скъпата сватба, която е организирала е струвала на младоженците 10 000 лева. Булката е дошла до марината в Свети Влас с яхта, а е получила предложението за брак в хеликоптер. "Една сватба се организира и за 2 месеца, и за 1 година, зависи от сватбеното тържество", признава Силвия Танева.

"Хубави неща с малко пари не стават. Често пъти клиентите не знаят, какво точно искат за своя сватбен ден. Но ние сме за това - да им помогнем и да превърнем тържеството им в незабравим спомен", сподели Красимира Иванова собственик на сватбена агенция "Магнетик", която бе класирана на второ място в конкурса на "Мираж". Според нея в Бургас няма много места, където да се направи сватбеното тържество. За него винаги е необходимо пространство, добър екип, добро обслужване в самия ресторант. Навръх Коледа тя ще е ангажирана със сватбата на своя съученичка. Дамата е на 41 години и след дълги години съвместно съжителство заедно с партньора си решили да сключат брак. Шаферка на сватбата им ще бъде 16-годишната им дъщеря.

"Вдъхновяваме хората, с това което предлагаме", признава Евгени Янев съсобственик в сватбена агенция "Диаманти", която се класира трета в конкурса. Те са на пазара от 7 години. За това време броят на агенциите е скочил на 25. "За жалост има доста нелоялна конкуренция в нашия бранш. Има колеги, които крадат клиенти като подбиват цените. Дори самите те работят на загуба само и само да откраднат клиента. Това не е редно", смята Янев. Затова е подкрепил колежката си Силвия Танева за създаването на Асоциация на сватбените агенции в Бургас. Целта им е да се борят с нелоялната конкуренция.

Сватбата, която Янев няма да забрави е на двойка, която по време на почивката си в Китен решава да се ожени. "Организирахме сватбата за 2 седмици и на нея имаше 13 гости, но беше много хубаво тържество", сподели Янев.