Tvyrdica

Tvyrdica

Кметска дъщера стана шеф на клуб на ГЕРБ На учредителното събрание в селото присъстваха общинският съветник от ГЕРБ Антон Берданков, а своята подкрепа и опит сподели председателят на клуба на партията в Маринка Христо Колев. Единодушно за председател на клуба в Твърдица бе избрана Мария Йовчева, а за организационен секретар - Таня Георгиева.

Тодор Йосифов, като член на общинското ръководство, сподели добрите практики при работата на останалите над 40 клуба към Гражданското сдружение и поздрави присъстващите от името на общинския лидер на ГЕРБ Иван Вълков.

Новосъздадената организация обсъди бъдещи инициативи, които да бъдат осъществени през близките месеци, както и подготовката за предстоящите местни избори. Бяха подадени заявления и за нови членове, което показва сериозен интерес към клуба на ГЕРБ в Твърдица.

Явно с избирането на Мария Йовчева за председател на клуба в Твърдица от партията дават своята заявка, че тя ще бъде техния кандидат за кмет на предстоящите местни избори тази есен. Бащата на Мария - Сотир Йовчев е втори мандат кмет на селото, издигнат от СДС. По всяка вероятност Йовчев няма да се кандидатира за трети мандат и така отстъпва място на щерка си.