Кметът на Бургас седна зад волана на спортно "Пежо"

Николов натисна педала на автомобила пред погледите на зрителите на 8-я кръг от Републиканския шампионат по автомобилизъм "Писта Бургас".

Специално за шампионата един от официалните му спонсори -  "София Франс Ауто – Бургас", достави на пистата в Бургас най-новото предложение на френската марка – спортното купе RCZ, за да могат да го видят отблизо всички любители на високите скорости. "Кметът доста добре се справя зад волана", коментира Радко Петров, който се състезава с "Пежо" от години. "Много върви тази кола!", не скри учудването си Димитър Николов. Точно в 11 часа днес той даде старт на гонките, като пожела успех на всички състезатели и изтъкна, че за Бургас е изключителна чест да бъде домакин на заключителния кръг на шампионата.

Стартът ще бъде даден под надлез "Владимир Павлов". Дължината на трасето, по което ще карат състезателите е 2110 метра и включва два леви и четири десни завоя. Общо участниците трябва да изминат 15 обиколки. За целта е затворен за движение участъка от надлез "Владимир Павлов" и улица "Крайезерна".

"Успяхме да направим сериозен ремонт на трасето, където ще се провежда състезанието, за да е по-безопасно за шофиране и за публиката. Особени са четири зони за зрителите. Миналата година техният брой достигна 25 000 души", каза зам.-кметът по спорт д-р Лорис Мануелян.

"56 състезатели участват в ралито. Бургазлии ще видят всички големи имена в нашия спорт без Илия Царски, който няма да участва заради технически проблем с колата", каза Радко Петров състезател на АСК "Вромос" и един от организаторите на проявата. Самият той за първи път в историята на бургаското състезание ще седна зад волана на автомобила си.