DSC_9820

DSC_9820

Кметът на Поморие търси пари за изкуствен плаж и острови

когато дойдат избори да се вади проекта за Южния плаж и нищо да не се прави, защото няма пари", коментира Иван Алексиев. Тези два проекта ще залегнат в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на града, който трябва да бъде готов до края на годината. На 10-ти декември планът трябва е входиран в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за одобрение. Той ще начертае визията за развитието на Поморие през следващите десет години.

"Не искам вече да се работи на парче тук. Искам да има яснота за бъдещето на града и тези, които дойдат след нас да се съобразяват с това, което ще заложим сега в плана", допълни Иван Алексиев. В плана ще влязат важни обекти за Поморие - изкуственият плаж, изкуствените острови, велоалеи, спортни зали, площадки, закрит плувен басейн, образователната и туристическата инфраструктури и други. Планът ще бъде представен на обществени обсъждания, за да може жителите на града да кажат своето мнение за него и етапите на развитие на града.

Планът ще помогне на общината да кандидатства за финансиране с проекти на обекти, включени в него по оперативна програма "Региони в развитие". "Няма да търсим само европейски средства. Ще разчитаме и на собствени приходи, както и на публично-частно партньорство. Това ще бъде и формулата за изграждането на яхтеното пристанище в града", допълни кметът на община Поморие Иван Алексиев.