Крайният срок за участие е 17-ти април 2022 г.

Крайният срок за участие е 17-ти април 2022 г.

Конкурс за детска рисунка провокира екологичното мислене на учениците. Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас (РИОСВ) и Народно читалище "Христо Ботев 1937" обявяват V-ти национален конкурс за детска рисунка на тема: "Инвестирайте в нашата планета" по случай Международния ден на Земята – 22 април.

Конкурсът ще завърши с изложба.

Участниците ще се оценяват в три възрастови групи - до 8 г., до 12 г. и до 19 г. За всяка възрастова група има първо, второ и трето място. Творбите трябва да са с размери 35x50 см, а участниците имат свободен избор на техника и материали. Най-добре представилата се творба, става големият победител на конкурса. Класиранията се обявяват и публикуват до 5 дни след края на конкурса.

Рисунките на големия победител и спечелилите първо място във всяка група, получават предметни награди и рекламни и образователни материали от РИОСВ - Бургас и НЧ "Христо Ботев 1937". Журито ще е в състав от педагози, артисти и природозащитници.

Крайният срок за участие е 17-ти април 2022 г. Рисунките се приемат на адрес: РИОСВ - Бургас, к-с "Лазур", улица "Перущица" 67, ет. 1, 8000 гр. Бургас.