Константин Бачийски направи поредното дарение за болницата. Снимка УМБАЛ - Бургас

Константин Бачийски направи поредното дарение за болницата. Снимка УМБАЛ - Бургас

Ехограф за Второ детско отделение е поредната медицинска апаратура, дарена от кампанията "Повече здраве за Бургас". Това е инициатива на Константин Бачийски, който доскоро беше общински съветник в Общински съвет – Бургас от СЕК, а в момента е народен представител от "Продължаваме промяната". За покупка на медицинска апаратура той даряваше цялата си заплата като общински съветник, а бургазлии гласуваха и решаваха каква апаратура да бъде купена и за кое лечебно заведение.

Инициативата е резултат от убеждението на Константин Бачийски, че работата в полза на обществото е кауза, а не източник на доходи, заплатите на съветниците се формират от данъците на бургазлии и е редно отново да се върнат при тях.

Сега гласувалите в инициативата избраха да бъде купен портативен ехограф за нуждите на Второ детско отделение на УМБАЛ Бургас, в което се лекуват деца между 2 и 18-годишна възраст. "Това е поредното дарение, което г-н Бачийски прави на нашата болница, той редовно се интересува от какво имаме необходимост. Благодаря му за подкрепата, тя е много важна за нас", коментира директорът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски.

Ехографът бе приет от началника на Второ детско отделение д-р Хрипсиме Каспарян. Той вече е инсталиран и може да бъде използван.

От първото издание на кампанията "Повече здраве за Бургас" бе дарен модерен кувьоз за Отделението по неонатология, в който и днес се лекуват недоносени бебета.