Константин Бачийски (в средата) ще води листата на Продължаваме промяната във Втори МИР - Бургас. Снимки Черноморие-бг

Константин Бачийски (в средата) ще води листата на Продължаваме промяната във Втори МИР - Бургас. Снимки Черноморие-бг

Общинският съветник от "Средна европейска класа" в местния парламент на Бургас Константин Бачийски ще води листата с кандидати за народни представители на коалиция "Продължаваме промяната" във Втори многомандатен избирателен район - Бургас на предстоящите извънредни парламентарни избори. Партия СЕК заедно с партия "Волт" са мандатоносителите на коалицията, зад която стоят бившите служебни министри - Кирил Петков и Асен Василев.

Втори в листата е Христо Симеонов - преподавател по философия и обществени науки, независим кандидат за евродепутат и кандидат за общински съветник през 2019 година от листата на СЕК от гражданската квота.

Трети в листата е Димитър Ташев, четвърти - Милко Пенев, пети - Константин Иванов, шести - Стоян Царев, седми - Иван Иванов, осми - Филип Шавов, девети - Динко Раднев, десети - Емил Пейчев, единадесети - капитан Георги Събев - общински съветник от СЕК в местния парламент на Бургас, дванадесети - Габриела Славова.

В листата има само 12 кандидати за народни представители. "Държим на качеството, не на количеството. Повечето от хората в листата не са партийни членове и искат да направят промяната", коментира Константин Бачийски преди да внесе листата в Районната избирателна комисия - Бургас. Сред кандидатите има и такива, които са членували в партия, но не повече от една.

"Ако бъда избран за депутат, ще напусна ОбС - Бургас", така Константин Бачийски отговори на журналистически въпрос.

Изборите за 47-мо Народно събрание ще се проведат на 14-ти ноември.

Галерия