bebe_Konstantin1

bebe_Konstantin1

Константин е първото бебе, което проплака в новата МБАЛ в Бургас

Конастантин се роди на 1 септември под лекарските грижи на д-р Снежана Ризова, д-р Кръстина Дорийска и анестезиологът д-р Христо Якимов и д-р Стиляна томова.

"Много съм щастлив, че и майката и детенцето са в добра кондиция, живи и здрави! Децата са най-голямата радост, затова и няма как да не съм доволен, че именно от родилно отделение стартираме дейноста си, а първите ни пациенти са родилки", сподели управителят на болницата д-р Пенко Пенков.gordata_maika1

Бебе N 1 е с манекенски мерки, тъй като за скромните си три килогарама е високо цели 50 см. За майка му Йорданка Маринова това е второ дете, след тригодишната й дъщеричка Теодора. Освен благодарности към целия екип, който е поел раждането й, тя е щастлива, че синът й е получил първите си пожелания от кмета на града. Димитър Николов връчи на гордите родители и на двете новородени поздравителни адреси и специални подаръци.

"Много съм благодарна на целия екип, защото се чувствам прекрасно! Надявам се детето ми да бъде добър човек, дано да има много успехи и някой ден да стане толкова успешен, колкото г-н Николов. Сигурно е добра поличба, че се роди на 1-ви и е първото бебе на болницата, а после пък го посети и най-важния човек в община Бургас", пошегува се 27-годишната родилка.

Час и половина след раждането на Константин с мощен рев на бял свят се появи и Адриян. Второто новородено за МБАЛ "Черноморска - Бургас" отново се оказа момченце. Майка му Бояна и баща му Димитър побързаха да уточнят, че красавецът се е метнал по темперамент на дядо си, затова и заслужено е кръстен на него. Родителите на Адриян, който е висок цели 52 см. са сигурни, че двете момченца след време ще бъдат добри приятели.