DSC_3693

DSC_3693

"Константин Фотинов" с многофункционална спортна площадка на първата копка за изграждането на многофункционална спортна площадка в  двора на  Професионална гимнази по  електротехника и електроника "Константин Фотинов".

Така в центъра на града през април 2014 година ще заработи най- модерното съоръжение  по трансграничен проект "Здрав дух - здраво тяло".ПартньориDSC_3696 на изявата на елитното бургаско школо и техните  колеги от турско училище в Одрин, са Община Бургас и Регионалния инспекторат на Министерството на образованието и науката.. Проектът е на стойност 460 хиляди евро, от които 406 са само за изграждането на спортното съоръжение в двора на училището. Игрище за волейбол, баскетбол, футбол,писти за бягане, два вида фитнес уреди и още куп придобивки включва реализацията на проекта. Така на едно място в центъра на града ще спортуват както ученици от школото и техни връстни от другите училища, така и граждани  и хора с физически увреждания.Предвижда се многофункционалната спортна площадка да отвори врати през април догодина. Предвижда се през юни да се проведат първите международни състезания между ученици от бургаското школо и одринското. "Реализцията на проекта "Здрав дух- здраво тяло" стана възможен благодарение на активността на директора на "Фотинов"- Константин Папазов. За кандидатстването му бяхме дали шанс на всички бургоски директори. Господин Папазов се оказа най- активен при изготвянето на проекта", каза при рязането на лентата кметът Димитър Николов. Градоначалникът се закани на строителната фирма-изпълнител, че ще следи всеки ден нейната работата. Така в срок след близо 6 месеца след първата копка ще заработи многофункционалната спортна площадка в двора на Професиононална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов".
"Както Бургас е най- добрия град за живеене в България , така и тази площадка ще бъде най- добрата за спортуване ", споредил след Николов шефът ан РИ на МОн Георги Даутев, съпартньори на проекта.