Parkirane_Koli

Parkirane_Koli

Коригират зелени площи, заради парко места на съветничката от ГЕРБ Роза Желева. Тя предлага да бъде изграден паркинг до блок 1 А в комплекса, а между блокове 1 и 2 да се извърши реконструкция на съществуващите паркоместа, чрез изграждане на джобове и коригиране размера на зелените площи.

Роза Желева е аргументирала предложението си с недостатъчния брой места за паркиране в бургаския комплекс "Братя Миладинови", което от своя страна води и до паркиране на возилата по тротоарите и зелените площи.

В мотивите си Роза Желева посочва, че във въпросния район съществува възможност за изграждане на паркинг до блок 1 А. Към настоящия момент участъкът представлява необлагородена площ, част от която се използва за паркиране от изчакващите реда си автомобили за близката автомивка.

Роза Желева предлага още да се включи в разчета за финансиране на капиталовите разходи през 2015 г. изграждането на паркинг до блок 1 А (продължение на улица "Дебелт"), а в между блоковете 1 и 2 да се извърши реконструкция на съществуващите паркоместа, чрез изграждане на джобове и коригиране размера на зелените площи. Също така да бъдат осигурени средства от бюджета за благоустрояване на междублоковите пространства в района на блокове - 1, 1А, 2, 2А и 3 в "Братя Миладинови", като се отнеме възможността за паркиране в зелените площи.