Крадат кабели за 10 бона от Морската градина

по време на ремонта на Приморския парк. Благоустрояването започна преди по-малко от месец от спечелилата конкурса фирма - консорциум "Щрабаг Изток 4".

 

 

Откраднатият кабел е нов. Кражбата е осъществена въпреки, че той е бил положен и заровен. На мястото се извършват следствени действия, а от консорциума търсят фирма за охрана на обекта. Случилото се ще забави срока за приключване на обекта.

Въпреки затрудненията, работата по ремонта на Приморски парк продължава. Предвиденият срок за изпълнение на проекта е 150 дни. Сега той ще се удължи с около 2 седмици, съобщиха от фирмата-изпълнител.

Веднага след като бе информиран за кражбата кметът Димитър Николов разговаря с ръководството на Областната дирекция на МВР. Договорено бе засилено полицейско присъствие в района до финализиране на ремонтните дейности.

Консорциум "Щрабаг Изток 4" изпълнява Лот 3 от проекта "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас". Лотът ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк - Нова част, възстановяване на декоративна стена "Стената на приказките" и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас" е на стойюност 3 465 770,82 лева. Проектът включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.