Крадат златни синджири от жени посред бял ден

На 4-ти юни около 14.20 часа по булевард "Демокрация" на ъгъла с улица "Гурко" 46-годишна жена е била нападната в гръб от 17-годишния К.К. И 19-годишния Т.Д.Жената се била навела над бебешката количка, която бутала, когато била изненадана в гръб. За броени секунди нападателите успяли да отскубят синджира от врата й. Теглото му е 24 грама и е на стойност близо 1 000 лева. След издърпването младежите побягнали и минути по-късно са били задържани от полицейските служители на Първо РПУ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

Същият ден около 14.00 часа 61-годишна бургазлийка е била застигната в гръб от непознат младеж в близост до бл. 21 в комплекс "Зорница". Той издърпал от врата й златен синджир и златна плочка, след което побягнал в посока бл. 28. Извършителят на деянието се издирва от полицейските служители на Пето РПУ.

Пак на 4-ти юни в 16.00 часа в Пето РПУ е получено съобщение от 37-годишна бургазлийка, за това че малко по-рано в района до МБАЛ - Бургас, е пресрещната от непознат младеж, който издърпал от врата й златен синджир и златно сърце, след което побягнал. Извършителят на деянието се издирва от полицейските служители на Пето РПУ.