Юлиан Вергов и Мариела Топалова в сцена от спектакълал Снимка Лина Главинова

Юлиан Вергов и Мариела Топалова в сцена от спектакълал Снимка Лина Главинова

Юлиан Вергов се завръща на бургаската театрална сцена с ролята си в пиесата на Емилиян Станев - "Крадецът на праскови". Новият прочит на текста е на режисьора Бойко Илиев. Поставянето на пиесата е смело предизвикателство от страна на целия екип и провокира зрителите, в чиито съзнания е запечатана невероятната игра на Невена Коканова и Раде Маркович в едноименния филм на режисьора Въло Радев.

В спектакъла участват още - Мариела Топалова, Марияна Бранкованова, Николай Сяров, Евгени Стефанов, Веселин Борисов.

В един просмукан от жестокост, бедност и болести свят, се ражда красива, но обречена любов. Плод на естествения стремеж за щастие и свобода, за осмисляне на абсурдното всекидневие, тя е убита сред хаоса на войната, във време, когато човешкото е изтрито от хората. Героите на тази трагична и наситена с много емоции любовна история разкриват света на любовта, която макар и тайна, е единствено способна да предаде смисъл на страданието, да възроди и възвиси човешкия дух.

Представлението на "Крадецът на праскови" е на 18-и януари, четвъртък, от 19.00 часа в залата на НХК Бургас.

Спектакълът гостува в морския град по покана на културна организация "Арт Мелпомена". Билети на касата на НХК. За резервации телефон: 0898 420 537.