Краси Балъков сади дръвчета на мечтите

Това ще стане на 5-ти май от 10.30 часа в общия двор на двете елитни училища. Събитието е в рамките на последния час на класния ръководител за зрелостниците. Символиката свързва поставянето на едно ново начало от млади хора с подкрепата на успял човек като Балъков. В идеята има и елемент на приемственост между поколенията, които ще продължат да обгрижват посадените дръвчета.

 

Мениджърът на "Черноморец" и изпълнителният директор на клуба Фреди Бобич са лица на "Кампания в полза на обществото", част от която е утрешното благородно дело. Бобич обаче ще отсъства поради неотложни работни ангажименти в чужбина.

"Кампания в полза на обществото" е подета от "Радио 1" и радио "Mикс" в партньорство с общината и ПСФК "Черноморец-Бургас". Проектът е със слоган "Живей зелено, спаси света". Целта е да се култивира стремеж към хората да превърнат света като цяло и Бургас в частност в едно по-хубаво място за живеене. Вече трета седмица в рамките на обществената кампания водещите на Радио Микс припомнят на гражданите кога и къде могат да изнесат едрогабаритните отпадъци, апелират за разделното събиране, събират идеи как да бъдат освободени улиците и тротоарите от стари и изоставени автомобили.

На 21 май още две дръвчета на мечтите ще бъдат посадени от абитуриентите на математическата и френската гимназии в деня на изпращането им.