Красимир Балъков: Климатът в отбора е добър Това заяви мениджърът на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков.

"В сряда предпочитам грозна победа пред красива загуба", заяви Балъков преди сблъсъка от 20-ия кръг на "А" група утре от 15 ч в Сливен. Това е последното домакинство на „акулите” извън Бургас преди откриването на стадион "Лазур" в реконструирания му нов вид.

"99 процента съм наясно с титулярния състав. В атака ще заложа отново на опитните Пламен Крумов и Адриан Фернандес, с които играта ни имаше по-офанзивен облик срещу "Спортист" в Своге", разкри част от тактиката си за мача с "Локомотив" /Мз/ Красимир Балъков. Мениджърът не може да разчита на оперирания Велин Дамянов, както и на бразилците Габриел Атц и Далмо да Силва, които не са навлезли в необходимата форма.

Балъков за пореден път разкритикува състоянието на терените в България. "Как да докараме качествени чужденци, като те не могат да разкрият потенциала си при тези ненормални условия за игра. И Меси да дойде, няма да блести в тези ниви. Лошите терени изравняват силите на отборите", аргументира се плеймейкърът на славната Пенева чета.

Бала коментира и инцидента в Мездра, който доказа недвусмислено, че е крайно време за промени в българския футбол. "Случилото се сочи, че българите сме мазохисти. Ако не спрем с компромисите и отлаганията, няма да се оправим. Нашият път поне е ясен. Най-късно след 5 години "Черноморец - Бургас" ще бъде клуб по европейски стандарт, без значение кой е треньор и кои са футболистите. Просто си правим нещата така, както са в Европа. Правим ги завинаги. Хората, които дойдат на 3 април на стадион "Лазур" ще се убедят с очите си, че ние не само говорим, но и действаме", завърши мениджърът на "акулите".

Траян Дянков и Николай Кръстев ще се присъединят към тренировъчния процес на "Черноморец-Бургас" след двубоя с "Локомотив" /Мз/ в сряда. Мениджърът Красимир Балъков посочи, че двамата имат наложено  наказание от 5 мача, което не беше обявено предварително.

Първият и вторият капитан бяха отстранени от отбора след последната зимна контрола срещу "Славия" заради неспазване на клубния правилник в автобуса по пътя на връщане от София. Докато траеше санкцията, защитниците водеха подготовка с дублиращия тим на "Черноморец - Бургас". Дянков получи контузия, но вече е възстановен от нея.