Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

През страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и над източните райони. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд по северното крайбрежие ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, а след на места и по южното. Ще духа умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабва. Максимални температури: 22°-23°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.