DSC_1070-1

DSC_1070-1

Край на опашките пред градините, записват децата по интернет

дава възможност записванията да стават за броени минути, по електронен път.

Новата електронна система, която ще заработи реално от 2 април чрез линк или банер на сайта на общината – www.burgas.bg, ще сложи край на изнервените и дълги часове висене по опашки на родителите пред детските ясли и градини. Цял месец – от 1 до 31 март, родителите ще имат на разположение, за да се запознаят по-подробно с условията и начина, по които ще става самото записване. Там могат да намерят информация за детските ясли и градини, за свободните места в тях и бланки на заявленията за прием.

За тези, които нямат достъп до интернет, записването ще се извършва по същия начин, както досега – родителите отиват до детското заведение, за да попълнят и подадат необходимите документи.

Подаването на заявления за прием на децата ще се извършва от 2 до 30 април. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 10 май на същата страница в сайта на Общината и на видно място в съответното детско заведение. Родителите на приетите деца следва писмено да декларират желанието си до 31 май в яслата или градината, където са приети.

Актуалните правила и организацията за тазгодишния прием на децата в детските заведения са вече налични в общинския сайт – www.burgas.bg – раздел "Образование" – "Прием на деца 2012 – 2013".