Кражбите и секс услугите проблем на родния туризъм

В нея се включи кметът на града Николай Димитров, представители на общинската администрация, шефът на ОД на МВР Бургас комисар Милен Димитров, хотелиери и туроператори, представители на туристическия бранш.
Туристите най-често се оплакват, че стават жертва на проститутки или на кражби. Най-честият подход е предлагането на секс услуга, след което клиентът констатира, че е останал без пари и документи. Тези измами обаче трудно успяват да бъдат доказани след това.

Участниците в срещата се обединиха около необходимостта да се вземат нужните мерки, за да се предотвратят или намалят до минумим кражбите по квартири и хотелски стаи. За целта туристите не трябва да остават личните си вещи без надзор, да не носят огромни суми пари в себе си и да ползват сейфовете на хотелите, където да съхраняват документи и валута.

1 600 са били регистрираните престъпления на територията на Слънчев бряг и Несебър през 2009-та година. С 66 са по-малко джебчийските кражби през миналата година в сравнение с лятото на 2008 година, когато броят им е бил 480.

 

И това лято от цялата страна ще бъдат командировани полицаи, които ще бдят за сигурността на летовниците, които ще почиват в Слънчев бряг това лято.