Кръстю Лафазанов "чете" мислите на областния управител под одобрителните усмивки и аплодисменти на гостите изпълнили галерия "Неси". Поводът бе откриването на поредната самостоятелна изложба на родения в Бургас художник Андрей Янев. За втори път негов вернисаж откриват приятелите му - Елена и Кръстю Лафазанови. Със скечови и заигравка с водата ("Вода за водата" е темата на настоящата изложба акварел на Андрей Янев б.а.) те направиха плавния преход към света на художника и неговите завладяващи акварели. С малко фантазия и усилия дори "наточиха" вода от три от картините и се оказа, че крайбрежието на Бургас и Варна са еднакво щедри от към вода. На финала актьорите грабнаха четките, за да покажат, че както играят, така умеят и да рисуват и разляха своето цветно море върху белия картон на статива.

"Вода за водата" показва различен нейният автор. Акварелите са заредени с позитивизма на Андрей Янев и с пречистващата сила на водата, на която са подчинени. Изложбата е факт и благодарение на дългогодишното сътрудничество между художника и собственичката на галерията Неси Колева.

Областният управител Константин Гребенаров и заместничката му Златина Дукова, зам.-кметицата по култура на община Бургас Йорданка Ананиева, собственичката на веригата книжарници "Хеликон" - Гинка Панайотова, приятели, почитателите и ценители на Андрей Янев уважиха откриването и пожелаха да му върви по вода.