КТ "Подкрепа" представи във Варна "Подкрепа за достоен труд" на КТ "Подкрепа" за експертна помощ чрез предоставяне на информация, консултиране и обучения.


В реално време работещи, работодатели и служители в институции, осъществяващи контрол на пазара на труда на регионално ниво ще бъдат подпомагани по следните направления: юридически въпроси (трудови и осигурителни), безопасност и здраве при работа, пазар на труда, дейности за младежи, обучение и квалификация.

На събитието официалните гости, г-н Кирил Йорданов, кмет на град Варна и г-н Данчо Симеонов, областен управител на град Варна, пожелаха успех на кампанията и изразиха своята подкрепа към проекта.

Г-н Емил Димитров – конфедерален секретар на КТ "Подкрепа" и координатор на националната мрежа "Достоен труд" представи пред присъстващите кампанията и възможността всеки да получи необходимата достъпност до информация в реално време, възможността за консултации, чрез организираните от КТ "Подкрепа" "мобилни" или "стационарни" приемни и дни за консултации; специални информационни събития; интерактивните възможности на електронния портал "Подкрепа за достоен труд", както и на националния единен телефонен номер – 0700 10 299, на който всеки може да получи информация по всяко време. 

Представянето на кампанията ще продължи в Благоевград, Бургас, Пловдив и Враца – градове, в които са разположени основните информационни бюра "Достоен труд".

Общата цел на кампанията е подобряване на адаптивността на заетите към предизвикателствата на съвременния пазар на труда в България, като съществен фактор за ограничаване на неформалната икономика, за балансиране търсенето и предлагането на работна сила чрез съвместни действия на социалните партньори.

Кампанията се реализира в рамките на проект "Подкрепа за достоен труд", BG051PO001-2.1.04, осъществен с финансовата подкрепа на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

 

Днес+