kuneva-3

kuneva-3

Кунева иска дебат с лидерите на проевропейските партии

на проевропейските партии у нас. Тя отправи покана към водачите на листите за Европейския парламент на ГЕРБ, БСП, АБВ, ДПС. Сред споменатите не бе партията на Николай Бареков - "България без цензура". На въпрос на журналисти дали името му е пропуснато за участие в дебата, Кунева отговори: "Съвсем съзнателно не го споменах". "Не съм видяла неговата (на Николай Бареков б.а.) европейска тема. При това той е еклетичен политик", допълни Кунева.

Лидерът на "Движение България на гражданите" даде пресконференция заедно с председателите на останалите партии в Реформаторския блок в Бургас. "Не е случайно, че започваме кампанията си от Бургас. Най-силните структури на Реформаторския блок в страната са в Бургас", допълни Кунева. Сред кандидат-депутатите в евролистата на Реформаторите е и Дончо Златев - председател на младежката структура на СДС в Бургас. Погледите на реформаторите са насочени към младите. Това е и поводът за лекцията, която Меглена Кунева ще изнесе днес пред бургаски студенти.

Кунева отказа да прогнозира колко депутати ще успят да влязат от листата на Реформаторския блок в Европейския парламент. "Тези избори са голям първи тест за Реформаторския блок", допълни тя. И подчерта, че не й харесва начина, по който се използват референдумите у нас - за стягане на редиците на партиите.

Предизборният щаб на Реформаторския блок в Бургас вече е готов. За председател е избран Георги Митев - лидер на ДСБ Бургас. Общинските председатели на партиите, които влизат в РФ си поделят работата по отделните дейности на щаба - СИК, ПР и медии, мероприятия, финанси.