Kuneva

Kuneva

Кунева ще води листата на партията си за евровота във Варна днес. Решението е взето след заседание на Националния съвет на партията във Варна. За листата са предложени:

1. Меглена Кунева
2. Ива Йорданова
3. Настимир Ананиев
4. Сергей Петков
Структурите на партията в страната номинираха общо 19 души, от които са избрани гореизброените четирима кандидати, включая Найден Зеленогорски, Прошко Прошков и Даниел Вълчев, но последните трима си направиха самоотвод и ще се концентрират над работата си в националната политика, предаде nakratko.bg.
На пресконференцията Меглена Кунева заяви, че е напълно наясно с това, колко е трудно да заемаш позицията еврокомисар, но е от изключително значение, еврокомисарите да дават отчет за дейността си. 
По отношение на образованието Меглена Кунева коментира, че това е приоритет не само на една партия, а на цялата държава. Тя подчерта обаче, че докато не започнат реални реформи в областта - нещата няма да тръгнат по правилния път. Кунева даде за пример Полша, където в продължение на 20 години се е работило в това направление и резултатите вече са налице, тъй като Полша е сред водещите държави в ЕС, в сектор образование.
Според нея, за да тръгне образованието в правилната посока е необходимо парите да се увеличават всяка година с 0,75% от БВП, докато не достигнат 7%. „В Швеция се отделят 6% от БВП за образование, при нас трябва да е повече”, категорична бе Меглена Кунева.