Квартири по 6 и 7 лева в Ахтопол, стоят празни Въпреки желанието на администрацията да изгони хората, които посрещат с картонети табели туристите на входовете на градовете, мерките се оказват неефективни.

 

Собствениците на стаи за туристи излизат сутрин и следобед на входовете на града. В Царево застават непосредствено преди автогарата, където влизат автобусите от София. И когато рейсът се зададе вадят картонената табела с надпис - "Свободни стаи" или "Давам квартира".

Това лято тези табели са закачени на всяка втора къща или малък семеен хотел в Ахтопол, Царево, Китен и Приморско. Цените варират взависимост от условията, които се предлагат. Въпреки кризата туристи в тези курортни селища има. Те са предимно българи, които договарят нощувките си и искат отстъпка, ако решат да останат за повече от седмица. Хазяите са склонни на компромиси, за да може все пак да изкарат някой лев.

Слабо търсене има в почивните станции в Ахтопол. Там соца все още не си е отишъл и бунгалата са от средата на 80-те години - стари, улющени и неподдържани. Но и там висят табели с предлагане. Направо си е лукс, ако бунгалото има собствен санитарен възел.

Това лято може просто да се качите на автомобила си и да изберете посоката. Дори и без предварителна резервация може да намерите стая за няколко нощувки на юг от Бургас.