DSC_1854

DSC_1854

Късметите - различни, пожеланията за здраве, пари, работа

се върти баница с късмети. Всеки се надява да го споходи добър късмет, който да не го "пуска" през цялата година.

Екипът на "Черноморие" попита някои известни и утвърдени в своята област имена какъв е късметът от новогодишната им баница и какво си пожелават за новата 2016 година.

Стефан Диомов - композиторDSC_5484

Маестро Стефан Диомов и този път удържа на традицията и си тегли късмет от новогодишната баница. На баш бургазлията му се паднаха - пари. "Пари се печелят, но този път се паднаха и на мен, аз обаче исках в парчето ми да има здраве, здраве, здраве", сподели пред сайт "Черноморие" Диомов.

DSC_4380Иван Жабов - кмет на община Средец

Здраве. Това се падна на градоначалника на община Средец Иван Жабов при тегленето на късметите от новогодишната баница. Пожеланието той го приема от сърце, защото има ли здраве - ще вървят както личните, така и кметските дела.

Руси Куртлаков - собственик на галерия "Бургас"DSC_2166

Руси Куртлаков е известен като един от най-големите работохолици и бизнесмени не само в Бургас, но и в страната, и в чужбина. Като меценат и собственик на галерия "Бургас" той винаги е бил с една ръка разстояние пред всички арт изяви в областния град и по морето. При теглене на късметите от новогодишната баница Руси Куртлаков изтеглил късмета "Работа". "Работа, работа, работа. Нека  да я има, да има и здраве за мен и всички мои близки, приятели, колеги и бизнес партньори", довери пред сайт "Черноморие" Руси Куртлаков.

PNR_2869Весела Йорданова - директор дирекция "Култура и връзки с обществеността" в община Бургас

"Късмет" - това е късметът, който споходи Весела Йорданова в първия ден на новата година. Това й се паднало от новогодишната баница. Традиционно тя празнува по няколко дни в началото на всяка нова година, първо - заради именния си ден, после - заради рождения си ден, който е днес - на 4-и януари. Към пожеланията, които получи тази година, ще добави и късмет.

Коста Папазов - директор на ПГЕЕ "Константин Фотинов"DSC_3220

"Успешна реализация" - това е късметът, който изтегли от новогодишната баница Коста Папазов, директор на ПГЕЕ "Константин Фотинов" в Бургас. Шефът на една от най-престижните професионални гимназии не само в Бургас, но и в страната, е доволен. "Падна ми се успешна реализация. Питам се за кога?", с чувство за хумор споделя школският директор. За него реализацията в професионален план винаги е била № 1 през цялата му професионална кариера.

Снежана Няголова - директор на СОУ "Св. св. Кирил и Методий"DSC_0841

Снежана Няголова заедно с близките си отново не пропусна традицията за тегленето на късметите от новогодишната баница. Чаровната и амбициозна перфекционистка - школска директорка, е извадила късметчето "Нова кола". "Как ще ми се падне?", задава си въпроса Няголова. "За да получа нова кола, трябва да играя в националната лотария", с чувство за хумор сподели пред "Черноморие" Няголова.

Галерия