"Лайънс клуб" в Несебър дари оборудване за линейка за 15 000 лв. на клуба, а дарението е под формата на медицинска апаратура за автомобил на Спешната помощ, включваща преносим респиратор и преносим дефибрилатор. Уредите са от животоспасяващо значение за пациентите на Спешна помощ и улесняват изпълнението на професионалните задължения на медиците в центъра.

 

 

Хуманитарната проява на "Лайънс клуб" - Несебър е част от световната акция на лайънс обществото под мотото "Подай ръка, подари надежда!". На несебърска територия местната лайънс структура от момента на своето учредяване е организирала и провела поредица от акции, най-вече в помощ на хората с влошено зрение. Те бяха насочени към подрастващите или към хората от третата възраст. С дарената медицинска апаратура вече се подобрява медицинското обслужване на населението от всички възрасти в Несебър и съставните селища на общината.

Сертификатът за последното дарение бе връчен на директора на бургаския център за спешна медицинска помощ д-р Асен Кърджиев от Румяна Стефанова - президент на "Лайнс клуб" Несебър. На импровизираното тържество в Центъра за спешна медицинска помощ - Несебър присъства и пастпрезидентът на несебърския клуб и настоящ  управител на "Дистрикт 130 България" - Стефан  Христов.

Максим Момчилов