Лекар спечели "Лига на разказвачите" в Бургас

Журито - Катя Атанасова - създател на лигата, писателят Радослав Парушев и Константин Райков от СДС-Бургас оценяваха текстовете и начина, по който бяха разказани. Публиката, също имаше право на глас.

 

"За първи път сме в Бургас, а лигата е вече почти на 5 години. Публиката е много важна в това начинание, затова, моля ви - подкрепете ги", призова Катя Атанасова преди водещият Димитър Павлов да даде началото на разказваческия маратон.

В продължение на час и половина, дошлите на прощъпулника в "Грууви бар", слушаха страховете на тези, които се качиха на сцената и застанаха зад микрофона. Емоциите на публиката преминаха от пълно мълчание през смях до бурни аплодисменти и подмятане на реплики. Всеки разказвач обаче срещна подкрепата и усмивките на финала на своята история и при гласуването.

Журито оценяше участниците по десетобалната система. Публиката имаше право да пусне своя глас за избрания разказвач. Вотът бе преброен лист по лист, за да не остане съмнение за неговата обективност. С най-много - 19 гласа - любимец на публиката стана Любомир Калудов. Неговата история също впечатли журито и то я класира на първо място. Д-р Калудов обаче си подели първото място с друг разказвач - Мария Овагемова. Двамата си разделиха и паричната награда от 200 лева, осигурена за първото място. Д-р Калудов, като фаворит на публиката, получи бутилка марково уиски и не пропусна да почерти за наградата.