Лицето на Беларус гостува на "Откритие" за изпълнител, а днес я очакваме като голямата звезда на Беларус и специален гост на фустивала "Откритие".

 

Ирина Дорофеева е не само водеща изпълнителка в страната си, но има и официалния статут "Лице на Беларус". От 2001 година тя е начело на създадения от нея „Театър на песните” към Белоруската държавна филхармония. Това е оркестърът "най" - прави най-много турнета в страната, най-търсен е за участия, в него работят най-добрите музиканти, аранжори и композитори. Петимата млади солисти на ансамбъла неведнъж са побеждавали в престижни международни конкурси и са участвали в много фестивали. Ирина Дорофеева е сред водещите продуценти в Буларус, води седмичното телевизионно предаване "Союз", което се излъчва по руската телевизия ТРО и беларуския канал ОНТ и работи като актриса в различни драматични и музикални театри. В момента играе ролята на княгиня Тараканова в мюзикъла на Ким Брейтбърг "Синята камея", поставен на сцената на Академичния музикален театър на Беларус. 

Ирина Дорофеева намира време и за младите – преподава естрадно пеене в Беларуския държавен университет за култура и изкуство. Работи с много беларуски и чужди изпълнители и групи, изнасяла е незабравими концерти в Русия, Украйна, Полша, Литва, Латвия, Венецуела, Молдова, Азербайджан, Армения, Кипър. Само през последните шест години Ирина Дорофеева е изнесла над 1 500 концерта в Беларус. Ирина Дорофеева е удостоена с ордени и медали от президента на Беларус, а от 5 юли 2007 година е заслужила артистка на Република Беларус. Повече за Ирина Дорофеева можете да видите на www.irinadorofeeva.com, а как пее можете да чуете на сцената на "Откритие" на 15 май.

 

 

Днес+