BSP_solidarno4etene

BSP_solidarno4etene

Лидер на МБСП дари три тома на Лилов организация на партията. Така тя подкрепи инициативата "Солидарно четене", която се провежда в морския град. "Специално за кампанията младежкото обединение изработи маркери за книги с цитати от произведения на големите български автори: Иван Вазов, Димчо Дебелянов, Христо Ботев, Гео Милев, Пейо Яворов, от които всеки участник в инициативата ще получи срещу предоставената от него литература", обясни тя.

МО на БСП провежда национална кампания, чиято цел е да подпомогне читалищата в цялата страна чрез: даряване на художествена, специализирана и друга литература; популяризиране на  читалищната дейност чрез различни акции и местни кампании; спомагане за възобновяването на интереса на хората към дейността на читалищата; подпомагане на читалищата в малките общини, в които средствата за тяхната пълноценна дейност са недостатъчни.

Всеки който има желание да дари книга за целите на кампанията може да го направи до 15-ти април в сградата на ОбС на БСП – Бургас на улица "Фердинандова" № 60, ет. 2. Всички дарени книги ще бъдат предоставени на читалища в област Бургас.