Zlatev

Zlatev

Лидерът на МСДС в евролиста на партията, който се състоя в София. Неговата кандидатура, както и на останалите трима, бе подкрепена с с пълно мнозинство. За евродепутати са  номинирани  лидерът на сините Божидар Лукарски, Любов Панайотова и  Владимир Кисьов. Така СДС направи своите предложения за общата листа на Реформаторския блок, която ще включва 17 имена.

"Бургаската организация на СДС предложи Дончо Златев, защото той е бъдещето и появата му в листата  е знак за инвестиция в младите", каза зам.-председателят на партията Костадин Марков. Освен от Марков  студентът Дончо Златев  получи подкрепата и на Божидар Лукарски. В момента Златев следва "Стратегически комуникации и медия мениджмънт" в БСУ и е познат в университета с множеството си отличия.
"Приемам номинацията за евродепутат отговорно. Представителите на Реформаторския блок сме наясно, че ни чака доста трудна задача, но с общи
усилия ще се справим. Участвал съм в международни форуми, като  последният беше на младежката организация на ЕНП, така че съм запознат с работата на колегите от Брюксел. Дори смея да кажа, че с организациите от съседните държави създадохме доста стабилни взаимоотношения", каза Златев.