Линия №21 във Варна вече влиза в "Кайсиева градина" и "Владиславово" Новото трасе е в сила от днес – 1-и февруари, след като промяната на маршрута получи всички съгласувания – анекс към договора с община Аксаково, подписан от кмета, както и съгласуване от областния управител на Варна Данчо Симеонов. Досега рейсовете преминаваха от територията на община Варна до територията на община Аксаково по автомагистрала "Хемус".

От днес маршрутът на линия 21 – от КЗ, през центъра, до Елпром се запазва, но след това вместо по магистралата продължава към Бизнес-парк-Варна, Метро, Кайсиева градина. От там автобусът продължава по следния маршрут - Общежитието; Девня; Химик; Капитан Петко войвода; Детелина; Лозарска; Самолета; ДЗС; Център-Аксаково; Пазара; Сладкарски цех-Аксаково и обратно.

Новият маршрут осигурява пълноценна връзка между Аксаково, Владиславово, Кайсиева градина и Бизнес парк Варна и Центъра. По трасето и в двете посоки пътуват стотици хора, които работят в морската столица или в бизнес зоните на Аксаково.

 

Днес+