DSC_8334

DSC_8334

Липса на място изпрати съветник на БСП до НФСБ

По ирония на съдбата Ваня Чечева, която влезе в Общинския съвет от листата на НФСБ и премина към редиците на БСП, се наложи отново да седне до предишните си партийни другари. Чечева влезе в местния парламент през октомври, след парламентарния вот. Тогава двама от съветниците на НФСБ - Валентин Касабов и Християн Митев напуснаха, след като бяха избрани за народни представители. На тяхно място клетва положиха следващите в групата на партията на Валери Симеонов - Ваня Чечева и Манук Манукян.

Чечева обаче обяви от трубуната, че ще бъде независим съветник, но ще подкрепя БСП. Преди няколко месеца тя напусна Скат и започна работа в електронния сайт на Евгений Мосинов (водач на групата на БСП в местния парламент б.а.). По време на предизборната кампания Чечева бе и кандидат за народен представител от листата на "БСП - лява България".

След като положи клетва през октомври, Чечева седна до Йордан Георгиев и така ясно показа принадлежността си към групата на БСП. На това място обаче в местния парламент седи Жечо Станков от ГЕРБ. Тъй като съветниците отказаха да променят разпределението на местата, днес Чечева трябваше да седне на свободно място в редиците на НФСБ. Така без да иска тя се върна там, откъдето влезе в ОбС.

Колегите й от НФСБ не пропуснаха днес да я "захапят". Ангел Божидаров я репликира като заяви: "Уважаема г-жо Чечева, всеки има право на мнение. Когато полагахте клетва казахте: Аз ще бъде независим общински съветник и ще подкрепям БСП. Е, БСП подкрепят докладната ни записка за забраната на гей парадите. А вие сте против. Ще влезете в противоречие с партията си". Ваня Чечева го репликира, че й вади думите от контекста.