Лозенец празнува на деня на своя покровител свети Георги , празничен концерт и нестинарски игри. За участие в концерта са поканени самодейни състави и индивидуални изпълнители от общината. В празничната програма са включени още изпълнения на инструменталисти и солисти от фолклорна формация "Жарава" с художествен ръководител Петко Янгьозов.

Жителите и гостите на Лозенец ще могат да се запознаят и с фотоизложбата на Общинския исторически музей в Царево "Пътуване към корените", която ще бъде подредена в сградата на кметството. Местните жители проявяват интерес към фотографиите, които представят села и градчета от днешна Турция, родни места на много от бежанците от Одринска Тракия. В Лозенец също са потомци на тракийски бежанци. Изложбата ще бъде отворена за посетители няколко дни.

В чест на празника в Лозенец се организират и състезания по колоездене. В колоездачното преследване утре ще участват най-бързите състезатели от квалификациите, провели се преди няколко дни в Царево, които ще мерят сили с конкурентите си от Лозенец и Китен. Стартът е в 10.00 ч. Тръгва се от площада по улиците "Г. Кондолов" и "Рибарска" и се прави пълна обиколка на селото. Спечелилите първите места ще получат награди от кмета на селото Димитър Димитров – икона на "Св. Георги", спортни принадлежности и грамоти.