Лучена супа по френски и английски бургери на кулинарен фест в Царево , направени по любими рецепти от френската, английската, немската и руската кухня. Децата показаха майсторски умения в собственоръчно приготвените ястия и десерти, като при представянето им поднасяха и някаква любопитни история, свързана с тях. На масите имаше от класическа френска лучена супа до английски бургери.

 

Най-богата беше френската маса. Сред любопитните истории, разказани от децата, бе тази за ябълковия сладкиш, забравен във фурната и от това придобил неповторимия вкус, превърнал го в класическия за французите сладкиш тарт татен. Не липсваха и шоколадовите муфлета, наричани малката черна рокля на десертите, подходящи и за официални, и за семейни вечери.

Специално жури опита от всички вкусотии на масата и определи победителите. Наградите бяха за най-красиво, най-вкусно и награда на публиката. Най-малките получиха поощрителни награди. За най-красив сладкиш бе определена еклеровата торта с крем "Шато" на третокласничката Емилия Иванова.

Кулинарният празник децата посветиха на своите майки като подарък за Международния ден на жената 8 март.