Любен Дилов - син (вдясно) и Жечо Станков представиха приоритетите в сектор Туризъм. Снимки Черноморие-бг

Любен Дилов - син (вдясно) и Жечо Станков представиха приоритетите в сектор Туризъм. Снимки Черноморие-бг

Трябва да има застрахователен фонд за туризма, който да покрие щетите за сектора при рзрастването на войната и последицет, които ще има върху българския туризъм. Създаването на такъв фонд е залегнал в програмата на ГЕРБ, сектор "Туризъм". Тази част е разработена от Любен Дилов - син - почетен председател на "Движение Гергьовден" и втори в листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" за предстоящите парламентарни избори във Втори многомандатен избирателен район Бургас. 

Дилов - син представи основните акценти в програмата от сектора - общи условия за ребрандиране на България като туристическа дестинация, запазване на 9% ДДС за сектора, насърчаване на самоуправлението в бранша, запазване целевата субсидия от 25 евро за седалка в самолета, непълнолетните да могат да работят и да не плащат данъци до 18 години и други.

В Плана за възстановяване и развитие на България, който бе внесен от правителството на Кирил Петков, няма планирани средства за туризма. От ГЕРБ - СДС обаче планират да включат бранша в проектите, които са в сферата на услугите.

"Ще предложим в новото Народно събрание помощите за компенсация на електроенергията да продължат и през цялата следваща година", допълни водачът на листата на ГЕРБ - СДС Жечо Станков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия